PLANTEPLAN

Trenger du hjelp til å velge planter?


Har du år etter år kjøpt planter som ser fine ut på hagesenteret, men som mistrives når du får dem hjem i hagen din, eller kanskje de til og med dør etter en sesong eller to? Dette kan bli dyrt i lengden!


Jeg hjelper deg med å finne de rette plantene


Plantene er med på å underbygge designet - danne den hagestilen du ønsker, så det er viktig å velge riktig, og de må også trives med de vekstforholdene som er på vokseplassen.


Når jeg lager en planteplan tenker jeg farge, høyde, struktur, tekstur, blomstringstid, bladverk, og til og med bark! Vi har lange vintre her, og det er kjekt hvis hagen er litt spennende også i mørketiden.


Når jeg velger planter som trives - "rett plante på rett sted" - så vil man altså få en beplantning som krever lite stell.


Det er ofte et ønske at hagen skal være "vedlikeholdsfri"


Planter er levende ting, og med mindre man vil ha kunstgress og plastplanter, så finnes det ikke noen hager som er "vedlikeholdfrie", med mindre det er hager med veldig lite beplantning.

Vi hagedesignere strever i midlertid etter å gi kundene som ønsker dette "så vedlikeholdsfrie hager som mulig" ved å velge stauder, busker, prydgress, og trær som klarer seg selv i størst mulig grad.

Hvis du liker å putle i hagen - noe vi gartnere mener er godt for sjelen - så er det ekstra gøy å lage en planteplan! Da er utvalget mye større, og litt mer spennende.


Du får:


  • En detaljerte plantekart med riktig størrelse på fullvokste planter.
  • En planteliste for bestilling av plantene med artsnavn, antall, planteavstand, og litt informasjon om stellet.